Portofoliu de produse pentru hidroizolare: Radcon formula 7 | Radmyx | Radguard | Impermax (Rayston) | Colodur (Rayston) | Masterstop | Geomax

Beton impermeabilizat pentru hidroizolatii subterane

Radmyx pentru constructii noi sau pentru reparatii ale sistemelor de hidroizolatie incorecte

Impermeabilizarea betonului in toata masa (din faza turnarii)

Majoritatea elementelor constructive aflate in subsol sunt construite din beton armat. Cea mai fireasca hidroizolare este impermeabilizarea betonului chiar din faza turnarii sale.

RADMYX ® este produs de impermeabilizare care se adauga in compozitia betonului si care obtureaza (prin cristalizare ulterioara) porii din masa betonului. Este recomandat pentru hidroizolarea fundatiilor, subsolurilor, garajelor subterane, demisolurilor si in general pentru structurile de beton ingropate.

Costul impermeabilizarii betonului este dat doar de aditivarea acestuia cu RADMYX®. Procedura de hidroizolare nu presupune montarea de membrane suplimentare, folii bituminoase sau hidroizolatii pensulabile. Hidroizolarea subsolurilor cu RADMYX® nu elimina in schimb obligativitatea etansarii golurilor sau a discontinuitatilor (strapungeri de tevi, cabluri, cupoane sau sarme folosite la cofrare si care ar putea strapunge bariera de beton impermeabil.

Hidroizolatie subterana - subsol pivnita beci

Hidroizolatie pe viata

Odata hidroizolat corect, betonul ramane impermeabil pe toata durata vietii sale. Este insa extrem de important ca turnarea betonului sa fie facuta corect, cu respectarea normativelor in vigoare (reteta, clasa, procedura de turnare, vibrare, etc). O turnare gresita compromite atat rezitenta structurii din beton, cat si posibilitatea asigurarii unei bariere impermeabile eficiente.
 

Atentie!

Subsolurile si fundatiile hidroizolate cu beton impermeabilizat nu au nevoie de membrane suplimentare dar necesita o turnare corecta (fara discontinutati) si o structura solida a fundatiei, fara fisuri sau perforatii prin care ar putea patrunde apa.
 
In cazul unor turnari gresite sau in cazul sistemelor de hidroizolatie compromise, va putem oferi consultanta pentru alegerea solutiei potrivite.

Procedura aditivarii betonului cu RADMYX®


Procedura aditivarii cu Radmyx consta in adaugarea a 0.8 Kg de Radmyx concentrat (pulbere) la un metru cub de beton preparat, indiferent de clasa betonului. Prepararea se poate face:

Hidroizolarea unei fundatii deja construite

In cazul in care betonul folosit in fundatie nu a fost impermeabilizat din etapa turnarii, hidroizolarea poate fi facuta si ulterior.

In functie de fiecare caz, se poate opta pentru:

Hidroizolarea subsolului prin exteriorul fundatiei.

In cele mai multe situatii am optat pentru pasta RADMYX® Readymade (pasta pe baza de ciment si Radmyx).
Exteriorul unei fundatii poate fi hidroizolat si prin aplicarea unei membrane pensulabile de rasina poliuretanica Impermax.

Impermeabilizarea betonului din fundatie prin interiorul subsolului

Desi este de preferat ca hidroizolarea sa fie facuta prin exteriorul casei, exista alternativa impermeabilizarii betonului si din interior. Solutia aplicata patrunde in masa betonului si cristalizeaza pe o grosime variabila dar suficienta pentru a asigura o crusta impermeabila. Si in acest caz este absolut recomandata consultarea unui specialist in hidroizolatii pentru a vedea in ce masura solutia este compatibila cu situatia din teren.

Refacerea unor portiuni din fundatie (subzidire)

Este cea mai radicala si costisitoare reparatie a sistemului de hidroizolatie / rezistenta a unei cladiri. Procedura consta in refacerea sau adaugarea de elemente constructive.
 

 
Etansarea ideala a unui beci se face prin aditivarea betonului cu Radmyx
 

 

Cerere de oferta
pentru diagnoza, solutii, produse de hidroizolare sau parteneriat

Formularul de contact a fost dezactivat.